skip to Main Content

Get in touch today to request a quote.

Lav Din Egen Fulgefodder

Lav din egen fulgefodder

1. Begyndt med at skære ca. et halt kilo rent fedt i mindre stykker, som efterfølgende ligges i en kasserolle (eller bagefad i en 375 graders ovn) indtil alt fedtet et smeltet.

2. Filtrer nu alt fedtet via gazestof eller ved brug af et ostelærred og giv fedtet mulighed for at hærde ved stumeteperatur – herefter gentag processen endnu en gang. Når du er færdig, så skulle du gerne kunne afmåle halvanden kop med smeltet fedt.

3. Placer friske tranebær i bundet af en 6 Cup formed kageform in i selvvalgt mønster. Vi brugte tre tranebær i hver enkel form

4. I en stor skål tilsættes 4 kopper med vilde fuglefrø og 1 kop med tørrede tranebær og jordnødder.

5. Tilsæt smeltet fedt til at de tørre ingredienser og dæk omhyggeligt det hele med en ske eller dine hænder.

6. Når formen er helt fyldt med blandingen, så vær sikker på at alt er presset godt sammen, inden du sætter blandingen til at hærde.

7. Lad blandingen hærde natten over i en fryser eller køleskabet.

8. Når det er hærdet, så tag formen ud af køelskabet og lad den stå ved stuetemperatur i 5-10 minutter, før du tømmer formen.

9. Med bredt bånd kan du hæge kransen udenfor, når temperaturen er ved fryskepunktet. Sørg for at kransen ikke er i direkte sollys for at undgå smeltning. Sørg for at undgå garn eller reb for at binde kransen, da den kan trække igennem fedtet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top