Hvordan bruges en Ravlygte i dagslys ?
Når du bruger en Crystal Clear i dagslys kræver det lidt øvelse da Ravjagten her foregår på en lidt anden måde end i mørket hvor du ofte gennemsøger et større stykke strand men i dagslys tænder du først Ravlygten når du befinder dig på et sted, hvor du formoder der kan være Rav og så lyser du ind i området og er der Rav i området vil du se det oplyses i en blågrøn til gulgrøn nuance. I dagslys kan du bruge en Crystal Clear når der er overskyet og himmelen ikke er for lys så før eller efter regnvejr samt i de tidlige morgentimer i tidsrummet inden der bliver helt lyst men også i skumringen vil de være rigtig effektive. En Crystal Clear er også velegnet i regnvejr blot solen ikke er fremme.
Ravjagt – den sociale sport
Der er ikke mange som kan sige sig fri for at kigge efter rav når de en sommerdag går en tur på stranden. Man kunne jo være heldig. Men det er der bare ikke så mange der er og hvis børnene er med mister de hurtigt gejsten hvis de ikke finder noget rav i en fart men med ravkortet fra ravfund er chancerne meget større end tidligere.
Vejers og Blåvand er nogle af de bedste steder i Danmark at finde rav. Der er mange hemmeligheder og gode råd til, hvordan man lige præcis finder rav. Tænk engang; på stranden kan du finde rav, der er hærdet harpiks, som er millioner af år gammelt. Alle kender harpiks, det klistrede, klare stads som især fyrretræere udskiller. Det rav, man finder, er ofte 30-50 millioner år gammelt. Harpiksen fanger ofte insekter, nåle og blade når, det drypper ned ad træet. I urtiden var havet mellem Vejers og den engelske østkyst dækket af skov, der senere blev oversvømmet af havet. Derfor kan man være heldig at finde ravstykker med insekter, nåle osv. Når harpiksen udsættes for tryk gennem millioner af år, som når det bliver oversvømmet af et helt hav og en masse jord og sand, bliver det til rav. Millioner af år senere igen, under istiden, blev jord og ismasser presset mod vest til det, der i dag er Danmark. Det rav, vi i dag finder langs kysten i Vejers, stammer altså fra urtidens skove.